За вирощування коноплі волинянин відбуватиме покарання

За вирощування коноплі волинянин відбуватиме покарання

10.01.16 09:07 0 670
У жовтні 2015 року оперативники сектору карного розшуку в селищі Ратно, Волинської області на території господарювання місцевого жителя виявили приховану від сторонніх очей ділянку, де господар доглядав за своїм «врожаєм». Поліцейські вилучили 15 кущів коноплі. За словами чоловіка, він вирощував наркотичні рослини для власного споживання.

У своєму будинку зловмисник дбайливо висушував вирощене на городі зілля, за допомогою металевого сита дрібнив. Таким чином, незаконно виготовляв наркотичний засіб – канабіс. Загальна маса вилученого наркотику в перерахунку на висушену речовину становить 327,42 гр. Усе вилучене направлено на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Відносно зловмисника порушили кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) і ч.1 ст.310 (Незаконний посів і вирощування конопель) Кримінального кодексу України.

В ході судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень, щиро розкаявся та уклав угоду про визнання винуватості.

Ратнівський районний суд Волинської області визнав підсудного винним в інкримінованому йому злочині та призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік та 6 місяців. Остаточним рішенням Феміди було звільнити підсудного від відбування покарання, якщо він протягом дворічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Сектор комунікації ГУНП

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ