Бійцям АТО влаштували «Волонтерський Святвечір» на вокзалі у Дніпропетровську

Бійцям АТО влаштували «Волонтерський Святвечір» на вокзалі у Дніпропетровську

10.01.16 08:23 0 2243
У Дніпропетровську, на центральному залізничному вокзалі, де працює цілодобовий волонтерський куточок відпочинку для бійців, небайдужі дніпропетровці влаштували воякам Святвечір. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У передріздвяний вечір волонтери пригощають вояків, які заходять погрітись, випити чаю з дороги або в очікуванні потяга, справжньою домашньою кутею з пшениці, звареною за старовинним рецептом.

У холі вокзалу, де встановлена новорічна ялинка, бійцям організували невеликий концерт – для них зіграв відомий іще з київського Майдану «Піаніст-екстреміст», що виступає зазвичай у масці. Він презентував глядачам свій новий твір «Зима», виконав кілька колядок. Разом із музикантом солдати й волонтери заспівали гімн України.

Також для вояків виступали аматорські гурти колядників.

Як кажуть волонтери, наразі щодоби їхній куточок на вокзалі відвідує близько 300 бійців. Тут вони можуть не тільки зігрітись, а й перекусити, почитати книжки та журнали, пограти в настільні ігри.

Волонтери підтримують їх бесідою, проводжають на потяг, збирають у дорогу речі першої необхідності. На знак подяки українські військові залишають у куточку свої автографи, написи-побажання на прапорах, а також нашивки – їх зібралося вже кілька сотень.

Запаси чаю, кави та одноразового посуду в куточку для бійців поповнюють небайдужі жителі Дніпропетровська. У Святвечір люди несуть воякам також яблука, солодощі, сигарети.

За словами волонтерів, які чергують тут позмінно, особливо важливо огортати турботою бійців одразу після повернення із зони АТО, адже вони мають відчувати увагу мирних жителів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку допоможіть нам ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ