Івано-Франківщина: будьте обережні при користуванні пічним опаленням!

Івано-Франківщина: будьте обережні при користуванні пічним опаленням!

10.01.16 10:26 0 619
Через зниження температур на Прикарпатті різко збільшилася кількість пожеж, спричинених порушенням або незнанням громадянами правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням, газовими та електрообігрівальними приладами. Печі нерідко топлять тривалий час, в результаті чого відбувається перегартовування окремих частин печі.

Найчастіше загоряння у житлових будинках відбуваються через перегрівання печей, появи в кам'яній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки жарин. Люди забувають, що при невмілому чи недбалому поводженні вогонь здатен завдати чималого лиха.

Нагадуємо, що забороняється залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям, користуватися печами, які мають тріщини, розміщувати паливо, інші займисті речовини та матеріали безпосередньо перед пічним отвором, застосовувати для розпалювання горючі рідини, закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо. Взагалі огляд стану печей і димоходів необхідно здійснювати не менше двох разів на рік.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області вкотре звертається до мешканців краю: будьте обережні при використанні пічного опалення, адже іноді легковажність та недбалість можуть мати жахливі наслідки!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для юних чернівчан ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ