Закарпаття: прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно «псевдопрокурора» за фактом присвоєння владних повноважень

Закарпаття: прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно «псевдопрокурора» за фактом присвоєння владних повноважень

10.01.16 09:52 0 607
Ужгородською місцевою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за фактом самовільного присвоєння ужгородцем статусу працівника органів прокуратури України з метою подальшого уникнення відповідальності за вчинене ним адміністративне правопорушення.

Попередня правова кваліфікація ч. 2 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будьяких суспільне небезпечних діянь,- карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Йдеться про інцидент, який стався в м. Ужгороді 4 січня, коли поліція затримала водія з явними зовнішніми ознаками алкогольного сп’яніння і алкотестер «Драгер» також показав 2,34 проміле. При цьому водій представився співробітником прокуратури Закарпатської області, хоча насправді вказана особа не працює і ніколи не працювала в органах прокуратури Закарпатської області.

На водія було складено протокол за ст. 130 КУпАП за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та постанови за ст. 126 КУпАП за керування автомобілем без відповідних документів та за ст. 122 КУпАП за порушення правил стоянки «стоянка заборонена ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів, місце розміщення або облаштування яких відповідає вимогам законодавства».

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ