В Закарпатській області розповіли як не перетворити похід у гори на небезпечну пригоду?

В Закарпатській області розповіли як не перетворити похід у гори на небезпечну пригоду?

10.01.16 12:08 0 554
На Закарпатті у розпалі гірськолижний сезон. Рятувальникам у цей період доводиться частенько виїжджати на виклики туристів‚ що заблукали в горах чи просто невдало спустилися. З огляду на небезпеку, яка чатує на подорожуючих по снігових висотах, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області радить перед тим як вирушати у пошуках гострих відчуттів, слід запам’ятати і дотримуватися простих правил безпеки.

Усім, хто підніматиметься в Карпати, необхідно обов’язково реєструватися у рятувальній службі. Під час реєстрації в гірських пошуково-рятувальних відділеннях можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

Перед усім, про свої мандри у гори треба обов’язково повідомляти працівників гірських пошуково-рятувальних відділень. Рятувальникам ця інформація потрібна, щоб у випадку необхідності якомога швидше надати допомогу, тим паче, що у горах час іноді йде на секунди.

Без супроводження провідників не слід вирушати у гори невідомими маршрутами. Перед мандрівкою необхідно ретельно вивчити маршрут свого руху. Не виходити у гори в снігопад та негоду, а в горах стежити за зміною погоди.

Шановні любителі екстриму, перед тим як вирушати в гори слід зважити, чи варто наражати на небезпеку власне здоров’я, або навіть життя в пошуках гострих відчуттів.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Хмельниччині напередодні ...

КОМЕНТАРІ