В Закарпатській області розповіли як не стати жертвою пожежі під час зимового періоду,нагадують рятувальники

В Закарпатській області розповіли як не стати жертвою пожежі під час зимового періоду,нагадують рятувальники

10.01.16 15:23 0 552
Шановні краяни, з метою вашої безпеки, зверніть особливу увагу на стан опалювальних та електричних приладів! Опалювальні пристрої, котельні та печі повинні відповідати нормам пожежної безпеки і перед початком опалювального сезону мають бути старанно перевірені та відремонтовані. Несправні прилади не повинні допускатися до експлуатації. Очищення димоходів та печей від сажі слід проводити перед початком, а також упродовж усього сезону, а саме: опалювальних печей періодичної дії на рідкому і твердому паливі – не рідше одного разу на три місяці; печей та осередків вогню безперервної дії – не рідше одного разу на два місяці; кухонних плит і кип`ятильників – щотижня.

У питаннях пожежної безпеки є робота й для комунальників. Варто акцентувати увагу на міських багатоповерхівках, адже саме тут особи без певного місця проживання у підвалах та горищах облаштовують собі тимчасовий притулок. У пошуках тепла вони часто-густо забувають про будь-які правила пожежної безпеки. Полюбляють «підвальне життя» й неповнолітні. З огляду на такий стан справ нашим комунальникам треба, хто ще звісно цього не зробив, привести у відповідність до протипожежних вимог підвали та горища багатоповерхівок та поставити на вхідні двері надійні замки.

Під час експлуатації пічного опалення ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: залишати печі без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами, які мають тріщини; розміщати паливо та інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором; зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев`яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання легкозаймисті та горючі рідини; прокладати димоходи по горючих основах, та інше, що порушує правила пожежної безпеки.

Щоб уникнути виникнення пожежі через електричні причини необхідно: довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Користуватися прасками, електроплитами, чайниками й іншими приладами зі спеціальними вогнетривкими підставками. Перед тим, як вийти з приміщення, треба повимивати все електрообладнання з розеток. Не можна користуватися несправними та нестандартними електронагрівальними приладами. Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж: не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Тримайте запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недосяжних для них місцях. Діти віком від двох років здатні самостійно їх запалити. Ніколи не заохочуйте та не дозволяйте дітям бавитися із сірниками і запальничками та вважати їх іграшками;

Не паліть у ліжку! Паління в ліжку – одна з головних причин смертельних випадків при пожежах в оселях!

Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть – з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів. У разі ж виникнення пожежі негайно телефонуйте 101!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ