На Вінниччині продовжено на тиждень зимові канікули в загальноосвітніх навчальних закладах (+фото)

На Вінниччині продовжено на тиждень зимові канікули в загальноосвітніх навчальних закладах (+фото)

10.01.16 13:22 0 768
У зв'язку зі зростанням захворюваності на грип і ГРВІ та на виконання протоколу засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06.01.2015 року № 1 щодо посилення заходів з профілактики грипу та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій, рекомендовано продовжити канікули в загальноосвітніх навчальних закладах області з 11.01. по 18.01.2016 року.

Про це повідомив під час прес-конференції в облдержадміністрації заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк. Він,зокрема, наголосив, що епідемії грипу у Вінницькій області поки що немає, тож дані міри вживаються виключно як запобіжний захід з метою недопущення розповсюдження вірусної інфекції.

Ігор Івасюк також зазначив,що у закладах профтехосвіти зимові канікули триватимуть до 18 січня, а дитячі садочки працюватимуть у звичайному режимі ( окремі групи можуть закриватись, якщо захворюваність дітей перевищуватиме встановлені нормативи).

Детальніше на аналізі епідеміологічної ситуації на Вінниччині зупинилась директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Грабович. За її словами, впродовж першого тижня 2016 року захворюваність на грип і ГРВІ, у порівнянні із останнім тижнем 2015 року, знизилась на 18,0% і склала 58,8 випадків на 10 тис. населення. Захворюваність в цілому по області була на 5,5% нижчою епідемічного порогового рівня. Всього за медичною допомогою з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулось – 9559 осіб, з них 5877 дітей.

Лабораторні дослідження підтвердили наявність у хворих вірусу як штаму А так і В, трапляються також змішані типи вірусу, оскільки він здатний до мутації.

Посадовець закликала, по можливості, уникати місць значного скупчення людей, а в разі погіршення самопочуття – не займатись самолікуванням, одразу звертатись до лікаря.

«Усі летальні випадки, пов'язані із ускладненнями грипу були спричинені запізнілим зверненням хворих до лікувальних закладів, коли вірусну пневмонію зупинити було вже неможливо. Таких випадків із початку епідемічного сезону зареєстровано 7, серед них – смерть 4-річної дитини».

З метою ефективної протидії поширенню грипу та ГРВІ серед населення, попередження значних епідемічних ускладнень, зменшення інтенсивності епідемії, протокольним рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій також передбачено:

Проведення необхідних робіт по підтриманню відповідного повітряно-температурного режиму в дитячих дошкільних та освітніх закладах, лікувально-профілактичних установах, житлових приміщеннях та транспорті.

Запровадження посиленого протиепідемічного режиму з проведенням дезінфекції, а також дотриманням маскового режиму на об'єктах масового перебування людей.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Ужгородські поліцейські ...

КОМЕНТАРІ