У Рівненській області працівник пенітенціарної установи передавав засудженим заборонені предмети за неправомірну вигоду

У Рівненській області працівник пенітенціарної установи передавав засудженим заборонені предмети за неправомірну вигоду

10.01.16 11:48 0 574
У результаті спільних скоординованих дій прокуратури Рівненської області з працівниками УСБУ в Рівненській області та Державної пенітенціарної служби в Рівненській області задокументовано неправомірну діяльність офіцера однієї із установ виконання покарань.

- Старшого лейтенанта внутрішньої служби викрито на систематичному одержанні неправомірної вигоди за передачу заборонених предметів (мобільних телефонів та спиртних напоїв) особам, що утримуються у місці несвободи, - повідомив заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. - До протиправної діяльності останній залучив свого підлеглого, якого й затримано при спробі передачі у охоронювану зону 4 мобільних телефонів та грошових коштів.

На цей час слідчими прокуратури Рівненської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Вирішується питання про повідомлення про підозру у вчиненні злочину, обрання запобіжного заходу та відсторонення правоохоронця від посади.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Тернопіллі завершили ...

КОМЕНТАРІ