На Тернопіллі аби Різдвяні свята минули без надзвичайних подій

На Тернопіллі аби Різдвяні свята минули без надзвичайних подій

10.01.16 12:21 0 598
На порозі Різдвяні свята. Аби вони минули без надзвичайних подій, рятувальники звертаються до громадян, священнослужителів, церковних старост та інших відповідальних осіб й нагадують про дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій радять після завершення Богослужінь повністю знеструмлювати будівлі та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь. Тримаючи свічку в руках, необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Потрібно дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами, слідкувати за справністю електромереж та відмовитись від застосування нестандартних опалювальних приладів для обігріву приміщень та не допускати відкритого прокладання електропроводів по горючих конструкціях. Також слід бути вкрай обережними з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі!

Слід пам’ятати, що пожежу легше попередити ніж загасити, але якщо вже трапилося лихо, то ні в якому разі не можна панікувати. Про подію потрібно негайно сповістити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101» і до прибуття професійних вогнеборців, використовуючи первинні засоби пожежогасіння, самостійно приступити до гасіння пожежі.

У період святкування Різдвяних свят пожежно-рятувальні підрозділи області нестимуть службу в посиленому режимі. Керівництво Управління ДСНС області переконане, що завдяки спільним зусиллям рятувальників, громадян та церковнослужителів свята минуть без надзвичайних пригод.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ