Рівненська область: біля головної Новорічної ялинки області рятувальники провели громадську акцію «Святкуй безпечно» (АЛЬБОМ)

Рівненська область: біля головної Новорічної ялинки області рятувальники провели громадську акцію «Святкуй безпечно» (АЛЬБОМ)

10.01.16 14:09 0 649
За перші п’ять днів Нового 2016 року на території Рівненської області сталося 29 пожеж, під час яких було виявлено двоє загиблих громадян. Також, пожежі завдали чималих збитків мешканцям краю. Майже всі новорічні пожежі трапилися через порушення громадянами елементарних вимог пожежної безпеки. Саме через це співробітники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Рівненщини вирішили вкотре нагадати рівнянам основні правила пожежної безпеки та порядок дій у разі виникнення надзвичайної події.

Так, 06 січня в Рівному на майдані Незалежності, де встановлена головна Новорічна ялинка області, рятувальники провели громадську акцію під назвою «Святкуй безпечно». Протягом дня співробітники Служби порятунку «101» спілкувалися з громадянами, розповідаючи їм про основні чинники небезпеки під час Новорічних свят та правила пожежної безпеки в побуті. Дорослим рятувальники роздавали агітаційні листівки з правилами пожежної безпеки, зокрема при користуванні піротехнічними виробами та святковою ілюмінацією. Всі громадяни мали змогу навчитися прийомам гасіння пожежі за допомогою порошкового та вуглекислотного вогнегасників. Також працівники Держслужби з НС нагадали дорослим та дітям як уникнути переохолодження та не потрапити в біду на кризі.

Для дітей рятувальники також підготували цікаву програму. Хлопчики та дівчата навипередки змагалися у вправності швидко одягнути бойовий одяг рятувальника, ділилися своїми знаннями вимог безпеки життєдіяльності та порядком виклику пожежно-рятувальної служби тощо. Усі учасники конкурсів отримали на згадку від офіцерів ДСНС сувенірну повчальну продукцію.

«Для рятувальників період Новорічних свят – це дуже напружена і відповідальні пора. Саме в цей час ми прагнемо зробити все можливе аби в жоден дім, в жодну родину не прийшло вогняне лихо. Ми виходимо на вулиці міста для того, щоб нагадати людям основні правила протипожежної безпеки і безпеки життєдіяльності та закликаємо їх до сумлінного, відповідального, а головне безпечного святкування!» - зазначив по завершенню Акції начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Австрійське телебачення у ...

КОМЕНТАРІ