Рівненська область: рятувальники посилюють профілактично-роз’яснювальну роботу в житловому секторі щодо навчання населення правилам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності за місцем проживання

Рівненська область: рятувальники посилюють профілактично-роз’яснювальну роботу в житловому секторі щодо навчання населення правилам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності за місцем проживання

10.01.16 17:38 0 629
З року в рік разом із настанням холодів громадяни починають більш інтенсивно використовувати прилади опалення для обігріву своїх помешкань. Саме в цей період значно зростає ймовірність виникнення випадків пожеж в житловому секторі, адже природне бажання людей підвищити температуру у власній оселі призводить до використання не завжди справних електрообігрівальних приладів та приладів пічного опалення. Як наслідок це призводить до виникнення пожеж, які зазвичай закінчуються у кращому випадку втратою матеріальних цінностей, а у гіршому травмуванням чи навіть загибеллю людей.

З початку 2016 року у Рівненській області виникло 29 пожеж на пожежах було виявлено 2 загиблих, майже 100% від загальної кількості пожеж загоряння виникали в житловому секторі.

Як свідчить статистика, домінуючою причиною виникнення пожеж і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків та здоров’я, а інколи і найціннішого - життя.

Тому зважаючи на ситуацію із стрімким збільшенням виникнення пожеж у Рівненській області, рятувальниками з метою запобігання виникненню пожеж, попередження загибелі і травмування людей на них в зимовий пожежонебезпечний період, посилено проведення профілактично-роз’яснювальної роботи з мешканцями краю за місцем проживання.

Насамперед рейдові групи до складу яких рятувальники залучають правоохоронців, працівників соціальної сфери, органів влади та місцевого самоврядування, відвідують оселі соціально незахищених верств населення та тих, що входять до так званої «групи ризику», а саме: літніх людей, одиноких громадян, багатодітних та неблагополучних родин, а також тих, хто зловживає спиртними напоями. Адже у даної категорії населення питання забезпечення пожежної безпеки помешкань, ремонти електрообладнання та пічного опалення стоять далеко не на першому місті, і як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в таких оселях.

Зокрема 5 січня такі рейдові групи провели комплексне профілактичне відпрацювання смт. Володимирець та сіл Пісків і Рокитне Костопільського району щодо навчання громадян правил пожежної безпеки у побуті.

Відвідуючи громадян за місцем проживання, співробітники Служби порятунку “101” детально окреслили основні фактори ризику, що здатні призвести до пожеж у житлі. Надали детальні інструкції щодо експлуатації пічного опалення, закликаючи подбати про своєчасне очищення димарів від сажі, розміщення перед топковими отворами негорючих листів та закликали не залишати розпалені печі без нагляду. Під час відпрацювання йшлося й про заходи електробезпеки та правильну експлуатацію сучасних опалювальних котлів та газового обладнання.

Спілкуючись з батьками та їх дітьми на протипожежну тематику, рятувальники нагадали батькам, що не можна залишати своїх малюків без нагляду, адже їх цікавість і прагнення нових відкриттів можуть перетворитись в небезпечні ігри та спровокувати пожежу.

Також учасники рейду акцентували увагу громадян на тому, що жертвами власної згубної звички часто стають курці, особливо ті, які звикли палити у ліжку та зазначили, що саме цей фактор зазвичай спричиняє трагедії та завдає значних матеріальних збитків.

Всім громадянам, кого відвідали рейдові групи було надано консультативну допомогу з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності та вручено пам’ятки на протипожежну тематику з вказаними заходами застережливого характеру.

Мешканці дякували візитерам за змістовні бесіди та обіцяли, що докладатимуть максимум зусиль, щоб у їх помешканнях не сталося лиха.

Такі комплексні відпрацювання систематично проводяться і в інших населених пунктах району. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ