У Львівській області рятувальники надали допомогу травмованому туристу-лижнику

У Львівській області рятувальники надали допомогу травмованому туристу-лижнику

10.01.16 12:33 0 680
5 січня Фахівці Славської пошуково-рятувальної групи ДСНС Львівщини надали допомогу травмованому туристу-лижнику. Лижник травмувався, катаючись на лижних трасах г. Тростян.

Головне управління ДСНС України у Львівській області наголошує, що у місцях масового відпочинку і на гірськолижних трасах лижники повинні забезпечувати взаємну безпеку. Для цього потрібно строго дотримуватись наступних правил поведінки на трасах:

* Перш ніж почати катання на гірських лижах навчіться правильно падати і вставати.

* Пам’ятайте, що швидкість спуску і маневри на трасі повинні відповідати Вашій фізичній і технічній підготовці.

* Лижник повинен контролювати себе і засіб пересування (лижі чи сноуборд) в відповідності до крутизни схилу, стану снігового покриву, погодних умов і наявності перешкод, щоб не створювати небезпеку для інших.

* Лижник, який рухається вниз по схилу повинен вибирати напрям руху так, щоб лижники, які знаходяться перед ним були впевнені в своїй безпеці.

* Пам’ятайте, що під час зіткнення завжди винуватий той, хто знаходиться вище по схилу і контролює ситуацію.

* Об’їжджати стоячого нижче лижника, або того який повільно рухається слід на відстані не меншій ніж 5 метрів, попереджуючи голосом про себе. Лижника, який рухається справа слід об’їжджати з лівого боку і навпаки.

* Забороняється підрізати лижників і сноубордистів, так як це може привести до їх травмування.

* Якщо Вас об’їжджають коли ви не рухаєтесь – залишайтесь на місці, якщо ж ви рухаєтесь – не міняйте напряму руху.

* Перш ніж перетинати схил – впевніться , що зверху ніхто не спускається. При перетині схилу контролюйте верхню від себе його частину. Спортивні траси під час змагань перетинати забороняється.

* Не зупиняйтесь на вузьких ділянках трас, тих відрізках, які погано проглядаються, на віражах і за пагорбами тому, що лижник який спускається Вас не бачить.

* Після падіння слід швидко встати і звільнити трасу змістившись на край схилу. Не забудьте зарівняти ями, якщо вони утворились після вашого падіння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ