У Рівненській області завдяки оперативності вогнеборців вогонь не встиг нанести значних матеріальних збитків приватному господарству

У Рівненській області завдяки оперативності вогнеборців вогонь не встиг нанести значних матеріальних збитків приватному господарству

10.01.16 09:14 0 600
06 січня 2016 року о 11 год. 58 хв. за номером 101 до пожежно-рятувальної служби Володимирецького району надійшло повідомлення про пожежу в смт. Володимирець. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул рятувальників 11-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Займання виникло у дерев’яній прибудові до господарської будівлі. Завдяки вчасному виявленню пожежі, а також оперативності рятувальників, вогонь не встиг поширитися на значну площу. Пожежа швидко була ліквідована, відтак вогонь не встиг нанести значних збитків. Внаслідок пожежі знищено лише стіну дерев’яної прибудови на порівняно незначній площі. Як виявилося згодом пожежа виникла внаслідок необережного поводження з вогнем власника господарства. Він незадовго до виникнення пожежі виносив пічний попіл із нагрівальної грубки житлового будинку та залишив його в прибудові, де до того ж знаходилися дрова. Відтак жар, який був з попелом і спровокував загоряння дерев’яних конструкцій та дров. Слід зазначити, що якби не пильність сусіда, який виявив пожежу то збитки могли би бути значно більшими.

У зв’язку зі збільшенням кількості пожеж через необережне поводження з вогнем та порушення правил пожежної безпеки при користуванні пічним опалення, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті. Пам’ятайте, що золу і шлак, які вигрібають з топки, необхідно заливати водою та виносити в місця, спеціально для цього відведені.

Не дозволяється висипати їх поблизу будівель, а тим більше в них. Зверніть також особливу увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час влаштування печей і їхньої експлуатації. Лише дотримання простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти Ваше житло та, найголовніше, життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також прищеплюйте це своїм дітям змалку.

Володимирецький РС

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За вирощування коноплі ...
Наступна новина: Нацбанк зміцнив офіційний ...

КОМЕНТАРІ