Тернопільська область: внаслідок впливу низьких температур госпіталізовано двоє людей

Тернопільська область: внаслідок впливу низьких температур госпіталізовано двоє людей

10.01.16 11:08 0 597
7 січня о 8:00 в Чортківську ЦРКЛ з діагнозом «Загальне переохолодження, алкогольне сп’яніння» шпиталізовано місцевого житиля громадянина 1979 року народження.

Того ж дня о 13:45 в ТМЛ №1 з діагнозом «Обмороження 2-х стоп ІІ-го ступеня» шпиталізовано місцевого жителя громадянина, 1957 року народження.

У зв’язку із суттєвим зниженням добової температури звертаємося до населення з проханням дотримуватися порад рятувальників, як уникнути шкідливого впливу низьких температур на організм.

Холод згубно впливає у першу чергу на дрібні кровоносні судини людини. Що відбувається з органами й тканинами людини далі? Судини в кінцівках інстинктивно звужуються, щоб зберегти тепло. Саме за рахунок цього приплив крові до внутрішніх органів збільшується та підтримується внутрішня стабільна температура тіла. Ось чому циркулювання крові в кінцівках уповільнюється.

Першими замерзають пальці рук та ніг, а також вуха та ніс — вони найменше захищені через те, що в них тонкий жировий прошарок. Спочатку замерзає шкіра, а вже потім підшкірний шар, судини, м’язи, нерви та навіть кістки. І для цього не потрібна наднизька температура, зокрема, як -20С. Температура, при якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою. При переохолодженні температура тіла знижується до 350 і нижче.

Загальні відомості

Причини переохолодження бувають самими різними. Для організму людини найбільш небезпечним є загальне переохолодження, якщо людина:

* голодний;

* в стані алкогольного сп’яніння;

* втомився; знаходиться у воді;

* травмований;

* похилого віку або дитина.

Погана, незручна, вологий одяг і важкі погодні умови посилюють негативні ефекти загального переохолодження тіла.

Симптоми

Варто відзначити, що переохолодження настає швидше за все, якщо людина знаходиться в холодній воді. При температурі води близько 0 градусів нетренований організм здатний протриматися не довше години. Початкові симптоми переохолодження:

* синюшність губ;

* холодний шкірний покрив;

* задишка; збудження; блідість;

* озноб; швидке серцебиття;

* «гусяча шкіра».

У тому випадку, якщо не надати людині своєчасну допомогу, виявляються наступні симптоми:

втома;

загальна слабкість;

скутість; сонливість;

апатія; втрата свідомості;

зупинка серця.

Типи загального переохолодження організму Перша ступінь — 34-35°C, можливі обмороження кінцівок, озноб, ускладнена мова. Друга ступінь — 31°C, слабке серцебиття, низький артеріальний тиск, сонливість, рідке дихання, можливі важкі обмороження кінцівок. Третя ступінь — нижче 31°C, кисневе голодування мозку, судоми та блювання, втрата дихання. При переохолодженні постраждалого неодмінно слід надати медичну допомогу. Важливо зазначити, що навіть незначне загальне переохолодження тіла послаблює організм, провокує стреси та ГРЗ, порушує функції судин головного мозку. Особливо слід оберігати від переохолодження старих людей і дітей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці відбувся ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ