постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області розглянула нагальні питання забезпечення безпечної життєдіяльності регіону у зимовий період

постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області розглянула нагальні питання забезпечення безпечної життєдіяльності регіону у зимовий період

10.01.16 12:10 0 642
08 січня в Головному управління ДСНС у Рівненській області під керівництвом виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Юрія Приварського відбулося оперативне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь в роботі комісії взяли начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук, начальник управління з питань НС та ЦЗН ОДА Віктор Симонюк, керівники правоохоронних органів, обласних відомств та служб цивільного захисту.

Під час засідання розглядалися питання стану розгортання пунктів обігріву, залучення снігоприбиральної техніки для розчищення автошляхів, готовності до ліквідації можливих аварій в системах електромереж, забезпечення теплопостачання в умовах понижених температур.

Керівник Служби порятунку Рівненщини Сергій Крук зазначив, що протягом першого тижня нового року в області спостерігалася негативна тенденція щодо збільшення пожеж в житловому секторі. Так, з початку 2016 року на Рівненщині сталося 37 пожеж, що майже вдвічі перевищує статистику аналогічного періоду минулого року.

Також, полковник служби цивільного захисту Сергій Крук поінформував присутніх, що за цей період підрозділи Головного управління ДСНС України у Рівненській області 12 разів надавали допомогу працівникам поліції після дорожньо-транспортних пригод, що виникли внаслідок ожеледі на автодорогах області. У зв’язку із різким пониженням температури повітря рятувальниками 04 січня було розгорнуто 2 мобільні пересувні пункти обігріву ГУ ДСНС в місті Рівне для надання допомоги населенню від переохолодження та 35 стаціонарних пунктів обігріву місцевих органів виконавчої влади в населених пунктах, в яких за період роботи більше 200 особам надавалась допомога. Разом з тим в області працюють пересувні мобільні пункти Головного управління на базі автомобілів швидкого реагування з метою оперативного надання допомоги та обігріву населення. У підпорядкованих підрозділах Головного управління знаходиться в постійній готовності до виконання завдань за призначенням пожежна, інженерна, аварійно-рятувальна техніка, а також пересувний пункт управління з пунктом життєзабезпечення. В оперативному розрахунку знаходяться понад 50 одиниць пожежної та спеціальної техніки, та понад 185 чоловік особового складу, в резерві 72 одиниці техніки.

На завершення доповіді, начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук звернувся до всіх членів обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо активізації роботи через засоби масової інформації та інші можливі джерела стосовно інформування населення про заходи безпеки та порядок дій під час ускладнення погодних умов.

У свою чергу, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Юрій Приварський наголосив членам комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також керівникам усіх служб і відомств на необхідності прикласти максимум зусиль для запобігання виникнення під час зимового періоду на території Рівненщини надзвичайних ситуацій та подій, а у разі їх виникнення, забезпечення злагоджених та скоординованих дій щодо їх оперативної ліквідації.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ