На Тернопільщині збільшили виробництво м’яса та яєць

На Тернопільщині збільшили виробництво м’яса та яєць

10.01.16 10:47 0 641
У поточному році у всіх категоріях господарств зменшилося поголів'я ВРХ та корів, зросло поголів'я свиней.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації. Станом на 1 грудня 2015 року в усіх категоріях господарств утримується 167,5 тис. голів ВРХ, в тому числі корів утримується 99 тис. голів, свиней утримується 454,1 тис. голів.

Збільшено виробництво м'яса на 1,5% більше відповідного періоду 2014 року, яєць на 12,3 % більше відповідного періоду 2014р., зменшено виробництво молока на 4,8 %.

Збільшено надій молока на 1 корову за січень-листопад 2015 року становить 5313 кг, що на 360 кг, або на 7,3 % більше відповідного періоду минулого року.

З метою нарощування виробництва тваринницької продукції в області проводиться реалізація інвестиційних проектів з будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів

В молочному скотарстві продовжується будівництво і реконструкцію молочного комплексу та доїльного залу на 1200 корів у ПАП «Агропродсервіс» с. Теофіпілка Козівського району, розширення потужностей молочного комплексу в ТОВ «Україна» с.Скорики Підволочиського району на 230 голів корів. Введено три нових тваринницьких приміщення для утримання ВРХ в Бучацькому та Бережанському районах.

В свинарстві здійснюється нарощення потужностей ПАП «Агропродсервіс» до 150 тис. голів реалізації свиней в рік шляхом реконструкції існуючих приміщень та будівництва нових в Підгаєцькому та Козівському районах.

У птахівництві у ПАТ «Птахофабрика Тернопільська» с. В.Гаї Тернопільського району завершено будівництво пташників на 360 тис. курей-несучок та продовжується будівництво заводу по переробці яєць в рідкі яєчні продукти.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Чернігів: Фестиваль ...

КОМЕНТАРІ