На Тернопільщині відкривають очисні споруди

На Тернопільщині відкривають очисні споруди

10.01.16 13:06 0 563
Очисні споруди відкрили у Бережанах 5 січня. Тут влаштували установку біологічної очистки на 100 м куб. побутових стічних вод та провели капремонт колектора.

В урочистому відкритті взяли участь голова облдержадміністрації Степан Барна, народний депутат Тарас Юрик, начальник управління капітального будівництва ОДА Віктор Кузяк, голова РДА Володимир Петровський, голова районної ради Василь Білик, міський голова Володимир Музичка.

Очисні споруди в м. Бережани, які були побудовані в 70 роках минулого століття мали бути введені в експлуатацію у 1990 р. але до цього часу так і не працюють, тому було розпочато будівництво очисних споруд по вул. Корольова. Завершення будівництва очисних споруд стало можливим у 2015 році. У рамках реалізації інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію очисних споруд виділили 629,7 тис. грн. та 70,05 тис. грн. за рахунок співфінансування з місцевого бюджету. Різницю коштів у сумі 317,886 тис. грн. дофінансували з місцевого бюджету Бережанської міської ради.

Реалізація даного проекту дає можливість забезпечити очищення стічних вод в обсягах до 100 м3 на добу, тим самим мінімізувати екологічні проблеми для навколишнього середовища.

Голова ОДА Степан Барна оцінив подію, як інвестицію в навколишнє природнє середовище та подякував усім причетним до реконструкції очисних споруд.

Також напередодні 1 січня завершили реконструкцію очисних споруд в Шумську. На це із фонду регіонального розвитку виділили 1210 тис.грн.

«Одним із основних проектів по фонду регіонального розвитку є реконструкція та будівництво очисних споруд. Ми відновлюємо їх належну роботу, адже від цього залежить здоров'я жителів краю», — додав керівник області Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ