Тернопілля: у закладах освіти області замінено на енергозберігаючі 1840 вікон та 570 дверей

Тернопілля: у закладах освіти області замінено на енергозберігаючі 1840 вікон та 570 дверей

11.01.16 08:15 0 598
Важливим завданням для органів виконавчої влади та управління освітою залишається вдосконалення матеріально-технічної та навчально-методичної бази закладів освіти різних типів і форм власності, створення якісних умов для навчання й виховання учнів.

Як повідомили у департаменті освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, упродовж літнього періоду за кошти місцевих бюджетів, спонсорські та благодійні надходження в усіх навчально-виховних закладах проведено поточні ремонти класних кімнат, приміщень загального користування (коридорів, майстерень, їдалень). Значну увагу звернуто на упорядкування спортивно-ігрових майданчиків.

До початку 2015/2016 навчального року відремонтовано 150 приміщень (вікна, двері, підлоги, фасади), 48 покрівель, 19 систем опалення та теплотрас.

Здійснюються заходи з підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів і зменшення споживання природного газу та переведення у 2015 році на альтернативні види палива котелень/паливних. Уже переведено котельні 12 закладів освіти.

Значний обсяг робіт реалізовано для впровадження у закладах освіти області енергозберігаючих технологій. За 10 місяців поточного року проведено заміну 1840 вікон та 570 дверей на енергозберігаючі пластикові. Великий обсяг таких робіт виконується в рамках реалізації проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Уведено в дію добудоване приміщення загальноосвітньої школи в с. Бедриківці Заліщицького району. В 2016 році заплановано завершити роботи зі спорудження нового приміщення школи у с. Соколів (126 уч.місць) Теребовлянського, плавального басейну для Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, реконструкції з добудовою приміщень школи у с. Оришківці Гусятинського, гімназії м. Заліщики, покращення матеріально-технічної бази (заміна даху) дошкільного закладу № 1 м. Зборова. На ці роботи передбачено 27,7 млн. грн. коштів Державного фонду регіонального розвитку в нашій області та 3,1 млн. грн. коштів місцевих бюджетів. На даний час область отримала на розвиток освіту галузі 22, 1 млн. грн., із них освоєно біля 12,6 млн. грн.

За кошти обласного бюджету розпочато будівництво очисних споруд у Новосільській школі-інтернаті (вартість робіт складає орієнтовно 1, 67 млн. грн.), ведуться роботи із реконструкції будівлі обласної комунальної психолого-медико-педагогічної консультації (вартість робіт 680 тис. грн., у 2015 році передбачено 350, 0 тис. грн.), санації будівлі головного корпусу Бережанської школи-інтернату І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання (вартість робіт 365 тис. грн., у 2015 році передбачено 75 тис. грн., роботи велися у 2014 році – 205 тис. грн.), замінено покрівлі даху спального та навчального корпусів Заліщицького обласного багатопрофільного НРЦ (850 тис грн.).

Проводяться роботи щодо забезпечення всіх навчальних закладів твердим паливом. При потребі у вугіллі та торфобрикетах на опалювальний сезон 5812 тонн, придбано і завезено 3011,9 тонн, що складає 52 відс. від потреби.

Роботи щодо вдосконалення навчально-матеріальної бази закладів освіти продовжуються.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Вінничині під час ...

КОМЕНТАРІ