Тернопілля: спиртові заводи області протягом року виробили 3,2 млн декалітрів етилового спирту

Тернопілля: спиртові заводи області протягом року виробили 3,2 млн декалітрів етилового спирту

11.01.16 12:09 0 641
З початку 2015 року харчовою і переробною галуззю агропромислового комплексу області реалізовано харчової продукції на суму понад 3,2 мільярда гривень, що складає 36% від усієї реалізованої промислової продукції в області.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Забезпечено ріст виробництва: охолодженої яловичини - на 4,6 тис. тонн; соків фруктових і овочевих – на 1,3 тис. тонн; молока питного – на 1,3 тис. тонн; кисломолочних продуктів – на 3,5 тис. тонн; круп з пшениці – на 390 тонн, комбікормів для тварин – на 14,1 тис. тонн більше, в порівнянні з 2014 роком.

Перероблено 62 тис. тонн вирощеної в області пшениці, з якої вироблено понад 45 тис. тонн високоякісного пшеничного борошна і біля 7 тис. тонн круп. Крім цього вироблено понад 3,4 тис. тонн вершкового масла і 3,7 тис. тонн твердих жирних сирів, понад 6,3 тис. тонн охолодженої яловичини; 23,5 тис. тонн кисломолочних продуктів, основні обсяги яких реалізовано споживачам регіону.

У розвиток переробної галузі з початку року інвестовано понад 80 млн гривень.

Середньомісячна заробітна плата працівників галузі в порівнянні з 2014 роком зросла на 12%.

Відновлено роботу 3-х непрацюючих тривалий час спиртових заводів області – Борщівського МПД ДП «Укрспирт», Ковалівського МПД, яке простоювало понад 3 роки а також ДП «Зарубинський спиртовий завод» Збаразького району, який не здійснювало виробничої діяльності біля 5 років. За рахунок залучення інвесторів в реконструкцію Зарубинського спиртзаводу інвестовано понад 60 млн. гривень, організовано виробництво біоетанолу з кукурудзи, вирощеної місцевими сільгоспвиробниками. На підприємстві створено 108 нових робочих місць, потужність доведено до 6000 дал спирту на добу.

В поточному році забезпечено роботу 7 спиртових заводів, якими вироблено 3,2 млн декалітрів етилового спирту.

В поточному сезоні 2 цукровими заводами області (Збаразьким і Чортківським) перероблено 859 тис. тонн цукрових буряків і вироблено 129,8 тис. тонн цукру, що в 3 рази перевищує річну потребу споживачів і промислових підприємств області.

Забезпечено роботу 1 черги зернового елеватора ТОВ «Райз-Захід» в с. Острів Тернопільського району, розпочато експлуатацію основної частини потужностей елеватора ПСП «АФ «Горинь» Лановецького району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Тернопілля: скільки дітей ...

КОМЕНТАРІ