В Закарпатській області працівники поліції звертаються до водіїв з проханням зважати на погодні умови та відповідально ставитися до руху в негоду

В Закарпатській області працівники поліції звертаються до водіїв з проханням зважати на погодні умови та відповідально ставитися до руху в негоду

11.01.16 13:46 0 600
Правоохоронці констатують: багато водіїв нехтують повідомленнями про штормові попередження, не цікавляться станом доріг, плануючи маршрут на великі відстані, та переоцінюють власні можливості керування авто в умовах, далеких від ідеальних.

Складні погодні умови, що на Різдвяні свята спостерігалися практично по всій території України, додали клопоту не тільки дорожнім службам. Багатьом водіям знадобилася допомога поліції та аварійних служб.

І правоохоронці, і дорожні служби наразі працюють в посиленому режимі. Тільки 9 січня, для прибирання снігу та ліквідування ожеледиці на дороги вийшло майже 1,5 тисяч дорожньої техніки, для забезпечення безпеки дорожнього руху та надання допомоги його учасникам задіяно 372 працівника поліції.

Та, хоча наразі ситуація стабілізувалася, радіти рано - на наступному тижні синоптики обіцяють другу хвилю сильних опадів. Правоохоронці настійливо радять водіям при різкому погіршенні погодних умов не виїздити на власних авто, а тим хто виїхав бути особливо уважними та обережними.

Перед виїздом на далекі відстані в негоду обов'язково перевірте можливість проїзду за наміченим маршрутом. Дізнатися відповідну інформацію, а також повідомити про незадовільний стан доріг, кожен бажаючий може зв'язавшись з черговими диспетчерами Служб автомобільних доріг в областях. Телефони доступні за посиланням http://www.ukravtodor.gov.ua/novini/%D1%81_ukravtodor-zaklikav-ukraintsi... (інформація Укравтодору).

Якщо, через негоду ви потрапили в скрутне становище, невідкладно телефонуйте «102», або на регіональні «гарячі лінії» поліції. Так само не лінуйтеся викликати відповідні служби, якщо ви стали свідком дорожньої аварії, поламки авто тощо.

Не будьте байдужим, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ