Вінницька область: рятувальники навчають любителів зимової риболовлі правилам поведінки на льоду

Вінницька область: рятувальники навчають любителів зимової риболовлі правилам поведінки на льоду

11.01.16 10:47 0 606
10 січня у м. Вінниці бійці Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС спільно із представниками ЗМІ провели черговий рейд водоймами обласного центру. Із рибалками, що перебували на Вишенському озері та річці Південний Буг, було проведено роз’яснювальні бесіди, при цьому рятувальники вручили їм застережні пам’ятки та листівки.

Усім, хто перебував на кризі, довели, що категорично забороняється вживати до та під час відпочинку на льоду алкогольні напої.

Під час спілкування працівники служби «101» навчали рибалок, як діяти в екстремальній ситуації, якщо людина опинилася у крижаній купелі, а також як правильно надавати першу медичну допомогу потопаючому.

Рятувальники нагадують, що слід остерігатись місць, де крига заметена снігом. Останній діє як ковдра: під снігом лід наростає повільніше й іноді буває й так, що по всій водоймі товщина відкритого льоду становить 10 см, а під снігом – усього 3 см.

Варто пам’ятати, що крига також завжди тонша там, де у водойму впадають теплі стічні води промислових підприємств, ростуть кущі чи очерет, де швидка течія або б’ють джерела.

Журналісти, присутні на навчаннях, зазначили, що громадяни із все більшим розумінням ставляться до профілактичної заходів, які здійснює оперативно-рятувальна служба на вкритих кригою водоймах, а окремі рибалки навіть допомагали працівникам ДСНС та активно ділилися з іншими своїм досвідом, як правильно поводитися взимку на ставках та річках, аби зберегти життя.

ГУДСНС України

у Вінницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ