Нові принципи військової медичної допомоги в Україні

Нові принципи військової медичної допомоги в Україні

12.01.16 14:52 0 587
На підставі Воєнної доктрини, затвердженої Указом Президента України, сформовано воєнно-медичну доктрину, яка затверджена Урядом.

«Воєнно-медична доктрина розроблена, розглядалась Офісом зв'язку НАТО, були висловлені певні зауваження і пропозиції, які враховані. На воєнно-медична доктрина погоджена Кабінетом міністрів України», – повідомляє голова Військово-цивільного координаційного штабу медичної допомоги, заступник міністра оборони Юрій Гусєв.

Крім того, Військово-цивільний координаційний штаб затвердив ситуаційні плани, які будуть вводитися в разі загострення ситуації під час проведення АТО на сході України.

Основними завданнями Доктрини є:

* створення єдиної дієвої системи державного управління медичним захистом задля збереження життя і здоров'я громадян України, її фінансове, матеріально-технічне та кадрове забезпечення, а також забезпечення координації діяльності її учасників в умовах надзвичайних ситуацій, зменшення кількості поранених і хворих у воєнний і мирний час та запобігання інвалідності і втрати працездатності;

* створення цілісної системи фізичної, психосоматичної і соціальної реабілітації для повернення в найкоротший термін до строю або трудової діяльності постраждалих;

* створення ефективної системи підготовки різних цільових груп населення з питань надання домедичної допомоги.

Відповідно до цього документу, вперше запроваджуються натовські принципи надання медичної допомоги. Зокрема, принцип «платинової хвилини», коли протягом перших десяти хвилин після отримання поранення або травми військовослужбовець має отримати першу медичну допомогу або ж надати її собі самому. Протягом «золотої години» буде забезпечено евакуацію пораненого з місця події до найближчого медичного закладу, і протягом подальших шести годин – доставку до стаціонарного шпиталю в тилу для надання усієї необхідної медичної допомоги.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ