В Житомирській області рятувальники продовжують нагадувати громадянам правила безпечного перебування на льоду

В Житомирській області рятувальники продовжують нагадувати громадянам правила безпечного перебування на льоду

12.01.16 11:52 0 637
За умови формування на річках та озерах тонкого льодяного покрову, зросла ймовірність травмування та загибелі людей через нехтування правилами безпеки під час відпочинку та зимової риболовлі.

10 січня рятувальники 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Романів спільно із місцевими засобами масової інформації провели черговий рейд на кризі річки Виспа, де щодня можна побачити десятки завзятих рибалок та групи підлітків на ковзанах.

Під час рейду розповсюджувалися попереджувальні листівки з правилами поводження на кризі, способами рятування та надання першої медичної допомоги, доводилася до громадян сумна статистика, а також те, що кожен із них не застрахований від нещасного випадку і будь-якої миті може стати заручником свого небезпечного хобі чи гри.

Інколи стає досить прикро, що пильність рибалок притупляється великою кількістю вжитих «зігрівальних напоїв». У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Житомирській області вкотре звертається до всіх громадян: «Будьте вкрай обережні під час перебування на кризі. Вихід на лід дозволяється лише у тому випадку, якщо товщина криги не менше 10 см. Крім того, кожен рибалка повинен мати при собі засоби самостійного порятунку та бути обізнаним щодо поводження на кризі. Ні в якому разі не дозволяйте дітям самостійно, без нагляду дорослих, бавитися на крижаному покриві водойм. Бережіть своє життя!».

Наразі, подібні профілактичні заходи проводяться на території всієї Житомирщини.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові одна людина ...
Наступна новина: Волинська область: протягом ...

КОМЕНТАРІ