На Тернопіллі з 1 січня 2016 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян,отриманих у минулому році

На Тернопіллі з 1 січня 2016 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян,отриманих у минулому році

12.01.16 08:06 0 613
З 1 січня 2016 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих у минулому році. Обов'язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи передбачений для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але з яких податок не утримувався.

Нагадуємо, що наказом Міністерства фінансів України від 2 жовтня 2015 року №859 затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.

Нова форма декларації передбачає визначення податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору і вводиться в дію з 1 січня 2016 року. Одним із нововведень є зазначення платниками податків відомостей щодо отриманих доходів, які не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та загальної річної суми доходу.

Окрім цього, зменшено кількість додатків до нової форми декларації з семи до чотирьох і заповнюються лише при отриманні доходів, які передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу: при отриманні доходів від двох та більше податкових агентів, при операціях з інвестиційними активами, при отриманні іноземних доходів та само зайнятими особами. Також у категоріях об'єктів нерухомого/рухомого майна тепер зазначаються не назви об'єктів, а номер, що відповідає категорії об'єкта.

У додатку Ф2 до нової декларації здійснюється розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих від операцій з інвестиційними активами.

При отриманні протягом звітного податкового року доходів з джерел за межами України заповнюється додаток Ф3.

Розрахунок оподатковуваного доходу від провадження підприємницької діяльності та провадження незалежної професійної діяльності здійснюється окремо за доходами в додатку Ф4 до нової декларації. Також в даному додатку передбачено визначення податкових зобов'язань окремо для податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

При декларуванні доходів за результатами 2015 року платникам податків слід враховувати, що розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, становить 1218 гривень.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ