За допомогою державних інвестицій на Вінниччині цьогоріч завершать будівництво шкіл-довгобудів

За допомогою державних інвестицій на Вінниччині цьогоріч завершать будівництво шкіл-довгобудів

13.01.16 17:36 0 659
До початку нового навчального року на Вінниччині заплановано ввести в експлуатацію три загальноосвітні заклади. Зокрема школу-довгобуд у селі Зведенівка Шаргородського району, будівництво якої розпочато у 1991 році. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

"У 2015 році об'єкт був включений у програму Фонду регіонального розвитку, звідки було виділено 5 млн грн. Ще 1 млн 200 тис. грн виділено з районого бюджету. На проведено повністю всі внутрішні комунікації, зроблена підлога, завершено утеплення зовнішніх стін, вставлено металопластикові вікна та двері. Залишилися лише внутрішні роботи. Якщо такі тепми будуть продовжені, то на 1 вересня 2016 року школу на 144 учні введуть в експлуатацію", - зазначив Андрій Гижко.

Крім того, заплановано цьогоріч завершити будівництво ще двох шкіл-довгобудів Вінницького району - у селі Сосонка та смт. Стрижавка.

"Школа у селі Сосонка – це один із найдовших довгобудів у Вінницькій області. Питання по ній стоїть більше 8 років. На повністю збудовані стіни, накритий дах, вставлені металопластикові вікна Це буде школа базовою для 260 учнів, які навчаються поряд у Сосонській загальноосвітній школі, якій більше 100 років. Цього року також плануємо добудувати школу І-ІІІ ступенів у смт. Стрижавка. Відтак буде створено належні умови для забезпечення рівного доступу до якісної освіти 600 дітей. Освітній заклад відвідуватимуть і школярі двох сусідніх сіл, де відсутні школи", - зауважив посадовець.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Які російські товари ...

КОМЕНТАРІ