У Волинській області за неявку в суд оштрафували і потерпілу від злочину,і обвинуваченого у його вчиненні

У Волинській області за неявку в суд оштрафували і потерпілу від злочину,і обвинуваченого у його вчиненні

13.01.16 15:16 0 690
Штраф у розмірі мінімальної заробітної плати (1218 грн.) накладено згідно з ухвалою Луцького міськрайонного суду на потерпілу від крадіжки лучанку та мешканця села Баківці Луцького району, який на пару зі своїм знайомим обікрав помешкання цієї жінки.

Зважаючи на те, що і потерпіла, і зловмисник, від дій якого вона постраждала, неодноразово без поважних причин не з'являлися в судові засідання, хоч були належним чином про них повідомлені, прокурор Луцької місцевої прокуратури, який підтримував державне обвинувачення в цьому кримінальному провадженні, заперечив проти розгляду справи у їх відсутність та попросив суд накласти на них грошове стягнення за невиконання процесуального обв’язку – прибуття на виклик суду.

Окрім накладення штрафу, до обвинуваченого буде застосовано також примусовий привід у судове засідання.

Прокуратура й надалі використовуватиме право ініціювання перед судом питання накладення грошових стягнень, встановлений як на обвинувачених у кримінальних провадженнях, так і на потерпілих та свідків, якщо вони без поважних причин не з'являтимуться в судові засідання. Розмір такого грошового стягнення відповідно до вимог ст. 139 Кримінального процесуального кодексу України може сягати двох мінімальних заробітних плат.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: ДСНС України ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ