Рятувальники ліквідовують наслідки негоди на території України (станом на 12 січня)

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди на території України (станом на 12 січня)

13.01.16 09:03 0 629
Впродовж 11 січня підрозділи ДСНС України долучалися до ліквідації наслідків негоди та надавали допомогу громадянам, автомобілі яких опинилися у снігових заметах. Зокрема, впродовж доби рятувальники вивільнили із заторів, спричинених сніговими заметами 32 автомобілі та надали допомогу 64 громадянам. Загалом, починаючи з 6 січня формуваннями ДСНС вже вивільнено 293 автомобілі та надано допомогу 588 громадянам.

На території України продовжують функціонувати 3 тис. 370 пунктів обігріву, у яких надано допомогу понад 37 тис. громадянам. У 193 мобільних пунктах обігріву ДСНС надано допомогу понад 29 тис. громадян.

Станом на ранок 12 січня знеструмлено 10 населених пунктів у двох областях України: Луганська – 2, Черкаська – 8. До відновлення енергопостачання населених пунктів залучені бригади обленерго.

За прогнозами Укргідрометцентру, 12 січня на території України переважатиме хмарна погода, часом опади, переважно у вигляді дощу, вночі в Карпатах та на Закарпатті сильні опади, у східних областях та на півночі Лівобережжя сніг з переходом в дощ, подекуди ожеледь і налипання мокрого снігу (лише у південній частині вночі без істотних опадів). На дорогах країни, крім крайнього півдня, ожеледиця; у південних та центральних областях вночі та вранці туман. Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 30-35 м/с, вдень у Приазов'ї місцями 25 м/с.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці, обмежити користування власним автотранспортом, не планувати поїздок на значні відстані та не вирушати у туристичні походи в гори.

Дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. ДСНС України нагадує, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Управління ДСНС у ...

КОМЕНТАРІ