1185 учасників АТО звернулось за медичною допомогою на Тернопільщині

1185 учасників АТО звернулось за медичною допомогою на Тернопільщині

13.01.16 08:04 0 599
З початку проведення антитерористичної операції станом на 29.12.2015 року за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я області звернулось: 1185 учасників АТО, з них - 11 поранених та 716 демобілізованих.

Таку інформацію департаменту охорони здоров'я ТОДА повідомили під час засідання Ради учасників АТО у Тернопільській облдержадміністрації під керівництвом голови ОДА Степана Барни. Участь у ній взяв директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук.

Лікарі загальної практики-сімейної медицини відвідали на дому 663 демобілізованих учасників антитерористичної операції. За особистою згодою для 615 учасників провели комплексні медичні огляди, за результатами яких госпіталізовали 283 особи.

Надзвичайно важливою складовою комплексної медичної допомоги є психологічна реабілітація. В області створили центри по наданню кваліфікованої медико-психологічної допомоги із широким комплексом реабілітаційних заходів на базі “Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні” (денний стаціонар психіатричного профілю) і “Тернопільського обласного наркологічного диспансеру”.

На базі “Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні” стаціонарну допомогу надають у Центрі медичної реабілітації і лікування для учасників АТО, яке розгорнуте на 30 ліжок; амбулаторна допомога - на базі денного стаціонару на 100 місць. Там медичну допомогу стаціонарно отримала 171 особа та амбулаторно – чотири особи.

На базі “Тернопільського обласного наркологічного диспансеру” для реабілітації учасників АТО виділено 35 ліжок, на яких проліковано 55 осіб.

В області, крім вищезазначених закладів, медико-психологічна допомога надається на базі Заліщицького госпіталю ветеранів війни.

Станом на 29.12.2015 допомогу надали 51 особі. Госпіталь співпрацює з територіальними органами соціального захисту населення з питань психологічної та соціальної реабілітації учасників АТО”.

Також забезпечили проведення реабілітаційного лікування у “Більче–Золотецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні реабілітації” (проліковано 85 учасників АТО та 55 членів їх сімей) та “Микулинецькій обласній фізіотерапевтичній лікарні-реабілітації” (проліковано 26 осіб), де за даною категорією осіб закріплено по 50 ліжок”.

На МСЕК направили 71 особу. Десятьом з них встановили ІІ групу, шістнадцятьом – ІІІ. У відсотковому відношенні втрати працездатності встановили: 16, 6 - 5%, 8 - 10%, 11 - 15%, 7 - 20%, 13 - 25%.

Станом на 29.12.2015 року “Тернопільською міською комунальною стоматологічною поліклінікою” оздоровили 272 особи, в тому числі безкоштовно протезовали 36 осіб.

Кошти в сумі 341,0 тис. грн, котрі виділили для надання стоматологічної допомоги учасникам і ветеранам АТО повністю освоєно”.

Прес-служба ДОЗ ТОДА

за інформацією ТОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Випадків грипу у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ