На Тернопіллі триває конкурс громад для створення ЦНАПів

На Тернопіллі триває конкурс громад для створення ЦНАПів

13.01.16 16:45 0 639
Завершився перший етап конкурсного відбору об'єднаних територіальних громад для створення в них Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Чотири об'єднані територіальні громади Тернопільщини увійшли до другого туру.

"Ці чотири об'єднані територіальні громади мають великі шанси на фінальну перемогу, - зазначив директор Офісу реформ у Тернопільській області Віктор Литвинчук. - Це Золотниківська сільська рада ОТГ, Підволочиська селищна рада ОТГ, Скалатська міська рада ОТГ та Шумська міська рада ОТГ. У Мінрегіоні запевнили, що навіть ті громади, що не увійшли до другого туру конкурсу, отримають необхідну консультаційну, експертну, методичну та іншу підтримку щодо доопрацювання проектної заявки, утворення та організації діяльності ЦНАПів".

Цей конкурс проводить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно з проектом «Реформа управління на сході України», який виконує німецька федеральна компанія DeutscheGesellschaftf?rInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини). Є усі підстави сподіватися, що більшість громад отримає методичну допомогу для якісного доопрацювання своїх проектів зі створення ЦНАПів.

За рішенням Конкурсної комісії до другого туру конкурсу пройшли 28 громад. Попередньо планувалося відібрати тільки 20 громад. За інформацією Конкурсної комісії, на участь у конкурсі заявки подали 103 громади. З них 6 заявок подали громади, які на момент подачі не мали статусу об'єднаної територіальної громади.

Оцінка конкурсних заявок будувалася за 15 показниками, об'єднаних в три групи:

• Чітке бачення майбутнього ЦНАП

• Зручне приміщення ЦНАП

• Якість підготовки заявки

Уже 12 січня у Києві планують провести першу консультаційну сесію.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадська організація ...
Наступна новина: На Водохреща на Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ