На Прикарпатті триває всеукраїнський зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників «Буковець - 2016»

На Прикарпатті триває всеукраїнський зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників «Буковець - 2016»

13.01.16 11:13 0 759
Нагадаємо, що 10 січня в одному із мальовничих сіл Верховинського району відбулося урочисте відкриття всеукраїнського зимового навчально-тренувального збору юних рятувальників «Буковець - 2016». Після відкриття професійні рятувальники провели показові виступи та майстер-класи для учасників Збору.

Вже наступного дня, 11 січня, рано-вранці юні рятувальники почали здійснювати сходження до заповідного урочища "Писаний Камінь". Вони долали снігові замети, підіймаючись північним схилом, навчалися збирати сухий хмиз та розпалювати багаття.

"Писаний Камінь" - одне з найцікавіших місць Покутських Карпат. За древніми переказами для відвідувачів цей камінь має дивовижні властивості і силу: хто приходить до нього з позитивними думками і добром, то воно примножується, хто принесе до нього камінь або камінчик, покладе поруч - той залишить тут всі свої негаразди. А от хто візьме з Писаного Каменя хоча б піщинку - забере всі біди з собою. Ольга Кобилянська, Іван Франко, Василь Стефаник, Михайло Коцюбинський, Леся Українка, Гнат Хоткевич, Осип Маковей - всі вони побували на "Писаному Камені". Дуже давно навколишні гори заселяли племена карпів, які і дали назву Карпатам. Це були люди-гіганти, як міфічні титани, наділені надзвичайною силою. Так-от, вони прикотили сюди ці камені, щоб увіковічнити пам'ять про перебування тут, закопали свої скарби і накрили їх каменями. Відтоді і ходять сюди люди, щоб поклонитися могутньому духові своїх предків.

Всі учасники Збору окрім того, що побували в одному із легендарних місць Карпат, ще і навчалися техніці та тактиці гірських сходжень, наводили перила на снігових схилах, транспортували потерпілих, надавали першу медичну допомогу при умовних травмуваннях, переохолодженні та обмороженні, а також проводили веселі спортивні змагання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ