Чернігівщина: обережно,бурульки !!!

Чернігівщина: обережно,бурульки !!!

13.01.16 13:23 0 571
Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих частин будівель.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, рятувальники радять дотримуватись наступних заходів безпеки: йдучи повз будинків у період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки або льодові нарости. Проходячи ці місця, в першу чергу необхідно впевнитись у відсутності загрози їх падіння.

По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця.

Керівникам організацій, установ та громадянам приватного житлового сектору необхідно подбати, аби на дахах їх будівель не утворювалися бурульки і льодові нарости. Необхідно постійно очищати їх дахи від снігу та бурульок. Якщо позбавитися від бурульок неможливо - обмежте доступ людей до небезпечних ділянок.

Пам'ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі лісівники ...
Наступна новина: В Луцьку працівники ...

КОМЕНТАРІ