Управління ДСНС у Чернівецькій області закликає громадян бути обережними у зв’язку з ожеледицею

Управління ДСНС у Чернівецькій області закликає громадян бути обережними у зв’язку з ожеледицею

13.01.16 09:08 0 648
На даний час, існує ймовірність травмування людей внаслідок ожеледиці. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: для того, щоб не травмуватися і уберегтися від неприємностей, слід дотримуватися правил безпеки. Перед виходом з дому, потрібно вжити заходів, які зменшили б ризик падіння на льоду. Можна прикріпити на підошву шматок поролону або лейкопластиру. Особливу загрозу ожеледиця становить вагітним жінкам, людям похилого віку, тому виходити їм на вулицю без супроводу не рекомендується. Але якщо потреба змусила, потрібно бути дуже уважними. Якщо у вас з собою сумка, то вона повинна бути тільки такою, що можна носити через плече, а руки мають бути вільними. Старшим людям необхідно взяти палицю з гумовим наконечником або з шипом. Пам'ятайте, що дві третини від загальної кількості травм, люди похилого віку одержують при падінні.

Для того, щоб зменшити ризик падіння, ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. Пам'ятайте, що поспіх збільшує небезпеку, тому виходьте із будинку не поспішаючи. Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах – терміново зверніться до лікаря в травмпункт.

Пам’ятайте, що дотримання правил безпеки допоможе зберегти ваше здоров’я!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ