На Тернопіллі 5500 тисяч пампухів - для захисників

На Тернопіллі 5500 тисяч пампухів - для захисників

15.01.16 10:24 0 614
Молодь Марійської Дружини сіл Розгадів та Кальне,що на Зборівщині, о. Іван Гавдяк, п. Марія Рак та жителі двох сіл провели акцію «Поділись пампушком із захисником».

У рамках акції було зібрано 5500 тисяч пампушків, хліб домашній, калач -42 шт., часник-цибуля-117 кг., м'ясних консервів -93 шт., калина-джем-14,5 л., пшениця на кутю-3 кг., мак-3 упаковки, мед-11,5 л., кваасоля-2 мішки, варення-79 л., сало - 47 кг., 6банок (3л.), смалець-6 банок(1л.); печиво домашнє 8 коробок, гречка, макарони, цукор, манка, горох, горошок-27 кг., закрутки – 56 банок, капуста -1,5 кг., буряк-морква-11 мішків, гриби сушені, липовий цвіт-4кульки, шипшина-5 кульків, горіхи, сушеня, кава-2 шт., чай -11 шт., бушлат-1 шт., шкарпетки в'язані-8 пар і найголовніше - різдвяні малюнки школярів.

"Метою нашої акції є дати захисникам змогу відчути дух Святвечора, - каже Світлана Кривуцька, - хоча б через можливість споживати традиційні страви. Адже вони далеко від своєї домівки та не мають змоги відчути усієї повноти радості від свят, не мають можливості розділити цю радість з дітьми, дружинами, коханими, батьками, рідними та близькими".

«На жаль, за довгі роки втратилась прекрасна традиція роздавати на Різдво милостиню та приймати до дому бідних, самотніх чи сиріт. Ця чудова традиція, яка дарує святковий настрій та піднесеність духу, відродилась у наших серцях для того, щоб у святковий час наші захисники не відчували себе самотніми і забутими »,– зазначив Василь Замороз.

Зібрані гостинці доправили на Донеччину, в Пески, на передову до «Батальйону ОУН» та «ДУК Правий Сектор ».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Вінничина: прокуратурою ...

КОМЕНТАРІ