Процесом децентралізації на Тернопільщині зацікавилися спеціалісти "International Research and Exchanges Board (IREX)"

Процесом децентралізації на Тернопільщині зацікавилися спеціалісти "International Research and Exchanges Board (IREX)"

15.01.16 10:33 0 564
14 січня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зустрівся з з директором Міжнародного Республіканського Інституту (США) в Україні Брайаном Меффордом та представниками ГО "International Research and Exchanges Board (IREX)".

Як повідомив Брайан Меффорд, американський уряд запроваджує нову програму, присвячену децентралізації. Це буде не тільки моральна, а фінансова підтримка.

«Ми перебуваємо в Україні з метою оцінити успішність проведення децентралізації, зокрема і на Тернопіллі», - констатував політолог.

Степан Барна поінформував, що в області створено 26 об`єднаних територіальних громад.

«Наша область є одна з базових під час проведення реформи децентралізації, - зауважив голова облдержадміністрації. – У нашій області об`єдналося 170 сіл. Переваги децентралізації ми вже побачили. А у цьому році завдяки їй ми отримаємо значний фінансовий ресурс, який дозволить покращити інфраструктуру нашої області».

Відтак політолог Брайан Меффорд зустрівся з керівником Офісу реформ у Тернопільській області Віктором Литвинчуком. Під час зустрічі обговорили актуальні проблеми, з якими стикаються новообрані голови об`єднаних територіальних громад та можливі шляхи їх вирішення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ