Ужгородські рятувальники вчили громадян,як безпечно купатися на Водохреща

Ужгородські рятувальники вчили громадян,як безпечно купатися на Водохреща

15.01.16 08:09 0 629
Напередодні величного свята Хрещення Господнього закарпатські рятувальники проводять із людьми профілактичні бесіди. 13 січня представники Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС здійснили інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями обласного центру, покликану підвищити обізнаність громадян щодо правил безпечного купання на Водохреща.

Рятувальники відвідали Ботанічну набережну й поспілкувалися з ужгородцями – як любителями зимового купання, так і звичайними перехожими. Людям роздали інформаційні листівки й розповіли, яких рекомендацій слід дотримуватися під час пірнання в ополонку.

Зокрема, представники ДСНС порадили громадянам загартувати організм напередодні Водохреща, вибирати ополонку з безпечним спуском до води й купатися лише в присутності медиків і рятувальників, у жодному разі не вживати перед купанням алкоголь, зробити на березі до занурення у воду зарядку, а в самій річці перебувати не більше десяти секунд, після чого розтерти тіло рушником й тепло одягтися. А головне, людей закликали стежити за тим, аби діти не пірнали в крижану воду без нагляду дорослих.

Наостанок рятувальники попередили мешканців Ужгорода, що 19 січня бійці ДСНС чергуватимуть у місцях, визначених міською владою для купання на Водохреща. Усе задля того, аби церковне свято минуло для прихожан без пригод.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ