Заходи щодо запобігання захворюваності на ГРВІ та грип у Чернівцях

Заходи щодо запобігання захворюваності на ГРВІ та грип у Чернівцях

15.01.16 11:34 0 588
До початку епідемічного сезону, в жовтні місяці 2015 року управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради розробило та затвердило «План лікувально-профілактичних заходів по попередженню та боротьбі з гострими респіраторними вірусними захворюваннями, в тому числі грипом, в м. Чернівцях на епідемічний сезон 2015-2016 років».

Усі лікувально-профілактичні заклади міста розробили локальний план, затверджений головним лікарем із визначенням маршрутів пацієнтів при виявленні даного захворювання.

Протягом листопада, грудня 2015 року в лікувально – профілактичних закладах міської комунальної власності проведено навчання медичних працівників з питань епідеміології, клініки, диференційної діагностики та профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. В кожній установі закріплена особа, яка відповідає за систематичний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ.

В кожній лікувально-профілактичній установі створено запас дезінфекційних засобів нового покоління, які дозволені до використання в Україні, запас засобів індивідуального захисту та існує достатній запас препарату «Таміфлю».

Організовано проведення санітарно-освітньої роботи по профілактиці грипу та ГРВІ серед населення з питань дотримання особистої гігієни, вакцинопрофілактики та необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою.

Також, виданий відповідний наказ по управлянню «Про додаткові заходи щодо запобігання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в т.ч. грип, серед вагітних жінок міста», де зобов'язано медичних працівників в телефонному режимі контактувати з кожною вагітною щодо ознак захворювання, направлення на госпіталізацію, алгоритму надання медичної допомоги та взаємопоінформрованість між медичними установами міста.

Проводиться тісна співпраця із Чернівецьким міським управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області щодо взаємоінформування та надання матеріалів про щотижневу захворюваність на ГРВІ на сайт управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради.

В епідемічний сезон 2014-2015 року, на 11.01.2016 року щеплено проти грипу 492 особи медичних працівників, які працюють в установах міської комунальної власності.

За відповідними даними лікувально-профілактичних закладів на 11.01.2016 року знаходяться на лікарняних листках з приводу захворювання на ГРВІ 31 медичний працівник.

З метою попередження подальшого поширення захворюваності з 12.01.2016 року встановлено щоденний моніторинг та аналіз захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, в т.ч. грип.

Також, проводиться щоденний збір та аналіз інформації з лікувально – профілактичних закладів міста щодо стаціонарного лікування хворих на пневмонії.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Дрогобичі під ...
Наступна новина: 15.01 - у м. Луцьку ...

КОМЕНТАРІ