В Чернівецькій області рятувальники відпрацьовували дії з порятунку людей на льоду

В Чернівецькій області рятувальники відпрацьовували дії з порятунку людей на льоду

15.01.16 10:12 0 518
Через підвищення температури повітря крига на водоймах Чернівецької області вже є не достатньо міцною, через що існує ризик для життя людей, які виходять на лід. Саме для того, щоб бути готовими надати допомогу людині, яка провалилася під кригу та з метою відпрацювання дій пожежно-рятувальних підрозділів під час порятунку постраждалих на водоймах у зимовий період, 13 січня працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно із рятувальниками міської рятувальної станції на воді провели навчання на озері по вул. Винниченка в Чернівцях.

В ході навчань відпрацьовувалися різні ситуації, які можуть виникнути під час перебування на льоду та способи надання допомоги потерпілому. Для учасників навчань була змодельована реальна ситуація із порятунком потерпілого. Рятувальники повинні були допомогти людині, яка провалилася під кригу. Для цього працівники Управління ДСНС використовували рятувальний круг, пристрій для порятунку людей на воді «соломинку» та інше рятувальне обладнання. В свою чергу, співробітники медичної служби практично продемонстрували як правильно надати першу медичну допомогу людині, яка провалилася під лід. З поставленими завданнями усі учасники навчань впоралися. Всього від Управління ДСНС України у Чернівецькій області до навчань залучалися 20 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки.

Окрім цього, на навчання були запрошені і учні загальноосвітніх навчальних закладів, які знаходяться поруч. Школярі змогли на практиці побачити як правильно допомогти людині на кризі, щоб самому не опинитися у небезпеці. Разом з цим, рятувальники провели роз’яснювальні бесіди з дітьми, в ході чого нагадали їм основні правила безпечного відпочинку на льоду.

Також за навчаннями змогли поспостерігати і рибалки, які були поруч. Працівники Управління ДСНС не забули і їм нагадати правила безпеки та акцентували їхню увагу на тому, що від нещастя не застрахована жодна людина, тож дотримуватися правил безпеки повинні всі, незалежно від віку та досвіду зимової риболовлі.

«За підсумками навчань можна сказати, що рятувальники Управління ДСНС та Чернівецької міської рятувальної станції на воді готові прийти на допомогу у скрутній ситуації. Хотілося б ще раз нагадати людям, що виходити на лід зараз небезпечно і потрібно берегти власне життя та здоров’я» – сказав заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі провели ...

КОМЕНТАРІ