В Житомирській області розповіли як буде призначатися допомога одиноким матерям та дітям

В Житомирській області розповіли як буде призначатися допомога одиноким матерям та дітям

15.01.16 10:07 0 579
На телефонну «гарячу лінію» департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації надходить значна кількість звернень громадян щодо виплати у січні цього року державної допомоги окремим категоріям одержувачів.

З огляду на актуальність зазначеного питання повідомляємо, що Урядом змінено механізм призначення допомоги одиноким матерям та дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

На даний час, виплата зазначених видів допомоги тимчасово призупинена з метою приведення у відповідність порядків призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, до норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Передбачається, що допомогана дітей одиноким матерям (батькам) надаватиметься у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців в розрахунку на одну особу.

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, надаватиметься з урахуванням матеріального стану сім'ї, в якій виховується дитина, та розраховуватиметься як різниця між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців в розрахунку на одну особу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ