В Житомирській області безкоштовне медичне обслуговування учасників АТО

В Житомирській області безкоштовне медичне обслуговування учасників АТО

15.01.16 11:11 0 517
Комунальною установою «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» (ОМКДЦ) з початку антитерористичної операції надається широкий спектр медичних послуг учасникам АТО та членам їх сімей.

За словами головного лікаря ОМКДЦ Валентини Дімової, з квітня 2014 року в закладі були проведені різноманітні обстеження та надані консультації лікарів 2 тис. 139 учасникам АТО.

Зокрема, для захисників та членів їхніх родин ОМКДЦ проводить консультації таких лікарів: кардіолог, невропатолог, ендокринолог, офтальмолог, акушер-гінеколог, ревматолог, уролог, отоларинголог, гастроентеролог та хірург. З використанням сучасного діагностичного обладнання експертного класу тут проводяться ультразвукові дослідження щитовидної та молочної залоз, органів черевної порожнини та заочеревного простору, органів малого тазу, суглобів та м'яких тканин.

Також учасники АТО та члени їхніх родин отримують послуги з рентгенологічного та рентген-комп'ютерно-томографічного дослідження органів, м'яких тканин і кісток голови, тулуба, кінцівок, кістково-суглобової системи і хребта, органів грудної клітки, черевної порожнини, заочеревного простору, тазу тощо.

Крім того, до їхніх послуг входять: функціональні дослідження серцево-судинної, нервової та дихальної систем; ендоскопічні дослідження шлунково-кишкового тракту й бронхів, а також лабораторні дослідження (загально-клінічні, гематологічні, біохімічні, імунологічні, цитологічні і генетичні дослідження).

Для учасників АТО в реєстратурі закладу обладнано спеціальне вікно, куди вони подають направлення на обстеження та відповідне посвідчення.

З питань отримання консультацій та проведення обстеження учасники АТО та члени їхніх родин можуть звертатися телефоном (0412) 37-43-82 до завідувачки клініко-консультативного відділення закладу Христини Леонтіївни Прачук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ