Рятувальники застерігають вінничан не виходити на крихкий лід

Рятувальники застерігають вінничан не виходити на крихкий лід

15.01.16 11:18 0 499
Зараз на водоймах області товщина криги є дуже тонкою, але, не зважаючи на це, деякі вінничани виходять на нього, наражаючи себе на смертельну небезпеку. Рятувальники попереджають, що за таких погодних умов заборонено виходити на лід.

Аби запобігти загибелі та травмуванню людей, бійці Служби порятунку «101» щодня патрулюють поблизу річки та ставків і паралельно у профілактичних цілях проводять з рибалками інструктаж щодо правил поводження на кризі.

З цього тижня у Вінниці, розпочалося незначне потепління, однак до кінця тижня синоптики прогнозують незначні морози. Такі погодні умови сприяють потоншанню льоду на водоймах. Проте, прихильники зимової риболовлі, нехтуючи власною безпекою, продовжують виходити на тонку кригу.

Працівники ГУ ДСНС України у Вінницькій області попереджають громадян, що за таких погодних умов не можна виходити на лід. На сьогоднішній день товщина льоду на річці Південний Буг та ставках мала, тому пересуватися по ньому категорично заборонено!

Батькам неповнолітніх дітей потрібно звернути особливу увагу малечі, аби останні знали більше інформації про небезпеку, яку приховує у собі лід.

Служба порятунку «101» області хоча і оснащена всіма необхідними засобами для порятунку людей на воді, однак іноді, крижана вода та неможливість вчасно сповістити про допомогу бійців ДСНС призводить до летальних наслідків.

Один із таких трапився 12 січня у смт Степашки, де двоє друзів не звернувши увагу на потепління, вийшли порибалити на річку Південний Буг. В результаті чого, чоловіки 1959 та 1975 року народження, провалилися під лід. За допомогою місцевих жителів, що стали свідками події, одного із горе-рибалок, 40-річного чоловіка вдалося витягти на берег та передати лікарям швидкої допомоги. Іншого ж, 56-річного чоловіка, який провалився під кригу, бійці групи водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення шукали добу.

Рятувальники застерігають громадян, пам’ятайте, що при пересуванні по кризі треба бути дуже обережним, уважно стежити за її поверхнею, обходити небезпечні і підозрілі місця. Ніколи не можна перевіряти товщину льоду ударами ніг. У нічний час на кригу взагалі бажано не виходити. Під час групового переходу по льоду необхідно рухатись на відстані 5-6 метрів один від одного і уважно стежити за тим, хто йде попереду.

У випадку, якщо людина провалилися під лід, важливо не піддаватись паніці, необхідно утримуватися на плаву, уникаючи занурення з головою. Обов’язково кликати на допомогу. Намагайтеся вибратися на лід, широко розкинувши руки, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Вибравшись на лід, перекотіться і відповзайте в той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вам вже відома.

Якщо ви стали свідком того, як людина провалилася під лід, негайно телефонуйте рятувальникам за номером: «101».

ГУ ДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Товариство ...

КОМЕНТАРІ