На Вінничині новинка від тульчинських лісівників (+фото)

На Вінничині новинка від тульчинських лісівників (+фото)

15.01.16 10:58 0 602
Гостро стоїть питання енергетичної безпеки та незалежності України від російського газу. Ефективне використання відновлювальних джерел енергії – першочергове питання нашого виживання, економії коштів.

Держлісгоспи області роблять все від них залежне, щоб максимально забезпечити споживачів дровами. За 2015 рік держпідприємствами лісового господарства Вінниччини реалізовано на енергоринок 189,3 тис. кбм дров'яної деревини. Лісівники області усвідомлюють, що в умовах суворої економії газу надзвичайно важливо максимально забезпечити заклади соціальної сфери, жителів регіону альтернативними видами палива.

Успішно працює в цьому напрямку ДП «Тульчинське ЛМГ» (директор Поліщук В.А.). Перед Новим роком підприємством придбано дровокол електромеханічний, який за зміну перероблятиме 15 кубометрів дров'яної деревини на дрова колоті.

Були часи, коли люди, не маючи газу, заготовляли для опалення звичайний хворост. А після проведення лісогосподарських робіт залишається його чимало. Тому останнім часом для зачищення і підготовки лісових ділянок під посадку лісу хворост вимушені були спалювати або залишати для перегнивання.

Тепер тульчинські лісівники придбали подрібнювач АМ-120 БД, який за зміну перероблятиме 30 кубометрів хворосту й порубочних решток. Виготовлена дров'яна продукція для реалізації розфасовується в мішки. Таке паливо зручно зберігати й використовувати в будь-якому місці, спалювати в котлах, грубках...

В держлісгоспах успішно виконується завдання, поставлене начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Бондарем А.О., щодо створення пунктів по складуванню дров паливних, де проводиться природне їх підсушування та реалізація споживачам.

ДП «Тульчинське ЛМГ», створило такі пункти на території Журавлівської деревообробної дільниці, Шпиківського й Кирнасівського лісництв, де накопичується підсушний фонд дров. Тут налагоджено їх розпилювання, розколювання, здійснюється навантаження і відпуск. Споживачі Крижопільського й Ямпільського районів Вінниччини вже достойно оцінили таку продукцію і запропонований лісівниками сервіс.

А це – додаткові надходження в касу підприємства і вирішення стратегічного завдання, поставленого державою перед кожним українцем: домогтися енергетичної незалежності!

Лісівники Вінниччини вирощують ще й понад 200 га «енергетичних плантацій» швидкорослих порід, зокрема акації білої. Тому що за відновлювальними джерелами енергії – майбутнє.

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ