Рівненська область: рятувальники підбили підсумки роботи з реагування на надзвичайні події та погіршення погодних умов у період новорічних та різдвяних свят

Рівненська область: рятувальники підбили підсумки роботи з реагування на надзвичайні події та погіршення погодних умов у період новорічних та різдвяних свят

15.01.16 08:20 0 517
13 січня в обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА Юрія Приварського відбулося оперативне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області. Робота комісії проходила в режимі прямого відеоконференцзв’язку з головами постійних комісій районів та міст обласного підпорядкування. Участь в засіданні взяли начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук, начальник управління з питань НС та ЦЗН ОДА Віктор Симонюк, керівники правоохоронних органів, обласних відомств та комунальних служб.

Під час роботи члени обласної постійної комісії детально проаналізували результати роботи органів місцевої влади, всіх служб і відомств щодо реагування на надзвичайні події та погіршення погодних умов на території Рівненщини у період новорічних та різдвяних свят.

Керівник Служби порятунку області Сергій Крук поінформував учасників засідання, що з метою оперативного реагування на надзвичайні події та ситуації у період новорічних і різдвяних свят підрозділи Головного управління ДСНС буди переведені на посилений режим несення служби. Цілодобово на чергуванні перебувало близько 200 чоловік особового складу та понад 55 одиниць техніки. За цей період рівненські рятувальники оперативно ліквідували 51 пожежу та запобігли знищенню матеріальних цінностей на десятки тисяч гривень, 12 разів надавали допомогу працівникам поліції після дорожньо-транспортних пригод, що виникли внаслідок ожеледиці на автодорогах області. Також, у зв’язку із різким пониженням температури повітря працівниками Держслужби з НС 04 січня було розгорнуто 2 мобільні пересувні пункти обігріву в місті Рівне для надання допомоги населенню від переохолодження та 35 стаціонарних пунктів обігріву місцевих органів виконавчої влади в населених пунктах, в яких за період роботи майже 350 особам надавалась допомога. Разом з тим в області організовано роботу пересувних мобільних пунктів ГУ ДСНС на базі автомобілів швидкого реагування з метою оперативного надання допомоги та обігріву населення. Загалом, завдяки постійному моніторингу стану пожежної, техногенної безпеки, гідрометеорологічної обстановки вдалося уникнути виникнення масштабних надзвичайних подій та ситуацій на території Рівненщини.

На завершення свого виступу, начальник ГУ ДСНС у Рівненській області Сергій Крук звернувся до керівників місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування щодо активізації роз’яснювальної роботи серед населення про заходи безпеки та порядок дій під час ускладнення погодних умов, а також забезпечення максимально безпечних умов перебування людей в місцях масового святкування Водохреща.

У свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський наголосив членам комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також керівникам усіх служб і відомств на необхідності прикласти максимум зусиль для запобігання виникнення під час зимового періоду на території Рівненщини надзвичайних ситуацій та подій, а у разі їх виникнення, забезпечення злагоджених та скоординованих дій щодо їх оперативної ліквідації.

За результатами усіх доповідей та з урахуванням обговорення порядку денного постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської області прийняла протокол з переліком конкретних завдань та термінами їх виконання.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині немає ...
Наступна новина: В Ужгороді відзначать ...

КОМЕНТАРІ