Рівненщина: рятувальники разом з журналістами та волонтерами провели рейд по кризі на озері «Басів Кут»

Рівненщина: рятувальники разом з журналістами та волонтерами провели рейд по кризі на озері «Басів Кут»

15.01.16 08:32 0 575
14 січня рятувальники разом із журналістами, волонтерами та представниками навчально-меточного цетру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели профілактичний рейд на найбільшому водному об’єкті обласного центру озері «Басів Кут», аби поспілкуватися із любителями зимової риболовлі щодо правил безпечного перебування на льоду.

На перший погляд на кризі вдалині зібралося близько сотні рибалок й всі кучкувалися майже посередині водойми. Лише завбачивши камери та людей у формі деякі із них поспішили зібратися й почали неспішно йти з водойми.

Однак, ціллю перебування рятувальників на озері було саме інформування населення щодо основних правил безпеки під час зимової риболовлі та перебуванню на кризі. Аби закріпити проговорене, рятувальник кожному з ким спілкувався вручав листівку та пізнавально-навчальний буклет «Абетка безпеки», у якому не лише прописані основні правила поведінки на льоду, але й інші корисні поради, як вберегтися від небезпеки вдома та на природі.

Деякі рибалки, щоб впевнити рятувальників та журналістів у власних знаннях, демонстрували як пробивається лунка, як працює ехолот та розповідали про те, як безпечно рибалити саме у цьому, добре їм знайомому, місці. Деякі любителі зимової риболовлі, котрих обминули увагою, самі цікавилися тим, що розповідають працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та навіть позували із своїм уловом.

Також рибалкам на практиці продемонстрували, яких саме потрібно виконувати правил безпеки, якщо провалився під лід та опинився у крижаній воді.

На завершення хочеться нагадати усім, хто планує йти на лід – Головне управління ДСНС України у Рівненській області наголошує, що найбільш безпечна товща льоду для однієї людини не менше 5 см, для групи людей – 15 см, при цьому його колір має бути зеленуватого відтінку і прозорим. Оминайте вмерзлі кущі, траву, дерев‘яні чи інші предмети, оскільки біля них крига тонша. Обходьте ділянки льоду, засипані снігом, а також ті, де крига мутна. Намагайтеся не виходити на лід, якщо температура повітря стрімко підвищується. Намагайтеся не вживати спиртні напої під час риболовлі, оскільки у випадку виникнення надзвичайної ситуації ваша реакція притупиться, а це може коштувати навіть життя!

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: розвиток ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ