На Хмельниччині рятувальники попереджають про небезпеку під час перебування на льоду

На Хмельниччині рятувальники попереджають про небезпеку під час перебування на льоду

15.01.16 09:15 0 564
Працівники рятувальної служби не втомлюються повсякчас нагадувати про небезпеку, яку таїть у собі лід. Проте любителі ковзанів та зимової риболовлі, на жаль, нехтують попередженнями і правилами безпеки. У багатьох випадках це закінчується трагічно.

13 січня, з метою попередження травмування та загибелі на льоду, рятувальники 3-го державного пожежно-рятувального загону вирішили провести черговий рейд стосовно дотримання безпечної поведінки на льоду. Під час цього заходу з рибалками був проведений інструктаж та вручені пам’ятки із заходами безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватись, перебуваючи на льоду. У листівках також розміщені поради щодо того, як необхідно діяти у випадку, коли людина провалилася під кригу.

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій наголошують на тому, що зимова підлідна ловля риби вимагає суворого дотримання правил безпечної поведінки, а саме: забороняється пробивати велику кількість лунок близько одна до одної, збиратися великими групами в одному місці, пробивати лунки на переправах, ловити рибу надто далеко від берега, необхідно завжди мати при собі міцну мотузку довжиною 12-15 м, обов’язково тримати поруч з лункою дошку або велику гілку.

Шановні громадяни! Пам'ятайте: дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч з вами.

3 ДПРЗ ГУ ДСНС України

У Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ