На Львівщині очікується ожеледиця на дорогах

На Львівщині очікується ожеледиця на дорогах

15.01.16 14:23 0 615
13 січня за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України на території області очікується хмарна погода з проясненнями. Часом мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 9 – 14 м/с, поривчастий. Температура повітря вдень коливатиметься в межах від 1°С морозу до 4°С тепла.

13 – 14 січня на дорогах ожеледиця.

12 - 13 сiчня в Днiстрi на дiлянцi Роздiл - Журавно очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1 м. Руйнування льодового покриву, льодохiд, мiсцями можливе формування заторiв льоду з додатковим пiдйомом до 0,5 м.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує водіям, що під час руху у несприятливих погодних умовах потрібно бути максимально уважними та обережними. Дотримуйтеся кількох рекомендацій щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці:

- на слизькій дорозі не гальмуйте різко, адже різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості;

- проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною;

- при русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні - крижаний настил на цих ділянках дороги з'являється раніше, ніж всюди, а зникає пізніше;

- на слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів, при русі на підйом;

- не забувайте про пішоходів - люди, що переходять дорогу, можуть послизнутися і впасти, тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, зменшуйте швидкість до мінімуму.

Нагадуємо водіям та пішоходам, що під час руху у несприятливих погодних умовах потрібно бути максимально уважними та обережними – ці заходи збережуть ваше здоров’я та життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Выбираем памятник
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ