Рятувальники спільно з представниками ЗМІ провели навчання для мешканців Івано-Франківська на міському озері

Рятувальники спільно з представниками ЗМІ провели навчання для мешканців Івано-Франківська на міському озері

15.01.16 10:29 0 547
Водні об’єкти взимку стають місцями відпочинку, де своє дозвілля проводять не тільки запеклі рибалки, а й діти та дорослі. Щоб запобігти трагічним випадкам на водних об’єктах області, працівники Управління ДСНС в області щорічно в зимовий період проводять заходи щодо недопущення біди, особливо за умов тонкої криги.

13 січня на міському озері в Івано-Франківську фахівці Управління ДСНС в області та працівники рятувально-водолазної служби Івано-Франківської області спільно з представниками ЗМІ провели навчання людей правил безпеки на водних об’єктах взимку. Перш за все працівники водолазно-рятувальної служби Івано-Франківської області продемонстрували водолазне спорядження та способи рятування ним людей, які терплять лихо на воді. За ввідну була прийнята ситуація, що може трапитися на будь-якій з водойм Прикарпаття – під час зимової риболовлі у крижаній воді опинилися двоє рибалок, один з них тримається за лід і потребує негайної допомоги, а інший, на жаль, вже потонув.

По прибутті до місця виклику, рятувальниками було проведено розвідку і прийнято рішення здійснити проведення рятувальних робіт за допомогою відповідного обладнання. Рятувальники витягли рибалку з ополонки, на березі лікар-фізіолог відділення водолазно-рятувальних робіт надав йому долікарську допомогу. Також водолази витягли з води тіло іншого рибалки. Ці навчання дуже добре продемонстрували всім присутнім, як швидко відпочинок може перетворитися на трагедію, і що самотужки людині важко вибратися з крижаної води, коли її сили від холоду зменшуються з кожною секундою.

Також працівники Управління ДСНС в області поспілкувалися з людьми щодо дотримання правил безпечної поведінки під час перебування поблизу зимових водойм та вручили їм тематичні листівки застережливого характеру.

Відпочиваючих цього дня на міському озері було чимало, на льоду рятувальники зустріли не тільки дорослих, а і дітей. Діти запевняли, що правил безпеки на кризі неухильно дотримуються, а також поділилися своїми знаннями з основ безпеки життєдіяльності щодо правильної поведінки під час відпочинку на водоймах. Оскільки діти шкільного віку на водоймі були самі, без дорослих, працівники Управління ДСНС в області ще раз нагадали їм правила безпечної поведінки на водоймі, а потім відправили їх додому.

А любителі підлідної риболовлі з багаторічним стажем кажуть, що не вирушають на рибалку без шнура чи довгої палиці, що навчилися розрізняти міцність льоду за його товщиною та кольором і, основне, не рибалять далеко від рятувального поста, щоб у випадку біди можна було покластися не тільки на власні сили, яких може не вистачити, а й на допомогу рятувальників.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: ...

КОМЕНТАРІ