Завершилися дивовижні Новорічно-Різдвяні свята у Чернігові

Завершилися дивовижні Новорічно-Різдвяні свята у Чернігові

15.01.16 17:59 0 558
Завершився цикл Новорічно-Різдвяних свят у м. Чернігові, що тривали з 26 грудня 2015 року до 14 січня 2016 року. Цього року жителям та гостям міста був представлений новий формат проведення свят з безліччю цікавих заходів.

Епіцентром святкувань стало естетично оформлене Новорічно-Різдвяне містечко європейського зразка з ошатною ялинкою, дитячими атракціонами та фуд-зоною від кращих чернігівських рестораторів.

Упродовж кількох тижнів, щодня з 11 до 20 години, для любителів культурного дозвілля та всіх чернігівців також була представлена цікава культурно-мистецька програма з безліччю цікавих заходів. На відкритому майданчику проводились концерти за участю творчих колективів і солістів міста, району та області, майстер-класи з хенд-мейду, а з дітьми та дорослими біля ялинки працювали аніматори, грали з ними в цікаві рухливі ігри та водили новорічні хороводи. Всі бажаючі могли покататися на поні, конях чи фаетоні, сфотографуватися біля Вертепу, «дідухів» та біля Головної ялинки, поблукати лабіринтом з сіна або зліпити снігову скульптуру.

Родзинкою святкових заходів стали яскраві фестивалі, серед яких міський фестиваль «Новорічний серпантин – 2016», міський фестиваль вертепів «Колядує вся родина», фестиваль «КОЗА» від ГО «Че Студія» та фестиваль «Щедрий вечір» з цікавою фольклорною програмою, розвагами та конкурсами. Приємним сюрпризом для найменших відвідувачів святкового містечка та їх батьків став перегляд анімаційних фільмів в рамках проекту «Моя країна – Україна» від громадської організації «Культурний Десант».

Головною ж подією стало відкриття Головної ялинки міста на центральній площі за участі керівництва міста та області з цікавою концертною програмою. У цей день відбулося й нагородження переможців конкурсу на кращу новорічну іграшку «Вогні новорічної ялинки-2016», якими стали учні загальноосвітніх шкіл. А в новорічну ніч концертною програмою можна було насолоджуватися одразу після опівночі і до третьої ранку.

Участь у творчій програмі Новорічно-Різдвяного містечка взяли колективи та виконавці, громадські організації. Серед них: аматорський народний хор «Калина» та аматорський народний хор «Діти війни» Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, греко-католицька громада м. Чернігова, обрядовий гурт Чернігівського відділу Союзу українок, гурт недільної школи Катерининської церкви, Польський клуб м. Чернігова, колективи Чернігівського українського академічного народного хору та академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, ГО «Культурний десант», ГО «Твоя музика», гурти «Голос душі», «Маяковський бенд», «Совершенно секретно», «JamBubbleBand», збірна команда КВН м. Чернігова, солісти міського Палацу культури, колектив «Два кольори» (с. Левковичі Чернігівського району), учасники фестивалю «КОЗА».

Різноманітні дитячі розважальні програми підготували агенція яскравих свят «Фабрика щастя» та дитячий центр «Індіго», а майстри декоративно-ужиткового мистецтва провели цікаві майстер-класи.

За інформацією управління культури Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові в Яворові ...
Наступна новина: Перші змагання у новому ...

КОМЕНТАРІ