Чернігівська область: рятувальники відпрацьовують житловий сектор громадян

Чернігівська область: рятувальники відпрацьовують житловий сектор громадян

15.01.16 13:37 0 627
З початку року на Чернігівщині спостерігається збільшення загальної кількості пожеж на 56,4%, основна частина яких виникла саме в приватних помешканнях громадян. Крім того, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинуло 10 осіб, ще 1 травмовано. Основною причиною такого становища, особливо в умовах осінньо-зимового періоду, є нехтування громадянами елементарними заходами пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення, електромереж та необережність у поводженні з вогнем.

З огляду на це, рятувальники постійно проводять профілактичні відпрацювання житлового сектору. В першу чергу вони здійснюються на території населених пунктів найбільш вражених пожежами, а також тих, де мали місце трагічні випадки на них. Під час відпрацювань особлива увага приділяється помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин.

12-13 січня рейдовою бригадою проведено профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору в Корюківському районі. Фахівці Управління та Корюківського районного сектору ДСНС спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними працівниками під час відвідувань помешкань соціально незахищеної категорії населення перевіряли справність печей, димарів, стан безпечної експлуатації електромереж, в ході чого вказувалось на наявні протипожежні недоліки. Основні з них - наявність тріщин в димоходах, відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі та зберігання дров безпосередньо перед топковим отвором опалювальних приладів. Рятувальники роз’яснили основні правила безпечної поведінки у побуті та вручили відповідні листівки й пам’ятки. Крім того, надані необхідні профілактично-роз’яснювальні матеріали для поновлення інформаційних куточків у сільських радах, загальноосвітніх закладах, об`єктах торгівлі тощо.

Такі практичні відпрацювання тривають по всій території області і направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог правил безпеки у побуті, а, відповідно, зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ