П'ять порад,як вибрати мийку для кухні

П'ять порад,як вибрати мийку для кухні

15.01.16 21:18 0 674

Наявність зручної мийки на кухні є запорукою успішного приготування смачних страв і ідеальної чистоти. Адже важливо, щоб процес готування проходив у найкомфортніших умовах. Також сучасна мийка на кухні є основним робочим центром з різними додатковими пристосуваннями. Сьогодні виробники кухонної сантехніки пропонують керамічні та гранітні кухонні мийки, раковини з штучного каменю і нержавійки. До речі, дізнатися більше інформації та придбати якісні мийки Franke ви можете на сайті: viyar.ua/catheg/55732.

Кухонні мийки з нержавіючої сталі

Вони вважаються найбільш популярними. У якісну нержавійку додають нікель і хром, щоб надійно захистити матеріал від корозії. Також це надає гарний блиск. Зустрічаються моделі з нержавіючої сталі з матовою і глянцевою поверхнею. Щоб уникнути сильного шуму, який вони можуть створювати, виробники пропонують мийки зі звукопоглинітелем з м'яких тканин. Зазвичай їх встановлюють під чашею. Сама кухонна мийка в такому випадку зроблена з більш товстої сталі.

Мийки з композитного (штучного) каменю

Кухонні мийки з композитного каменю відрізняються більш високою вартістю. Це дуже якісний, екологічно чистий матеріал, який виготовляється з кам'яної крихти на основі пігментів і смол. Він прекрасно поглинає звук води і легко переносить високі температури і миючі засоби. Мийки з гранітного композиту також вважаються міцними, красивими і зручними. Сьогодні виготовляють також кухонні мийки з штучного каменю: акрилові й з агломерату.

Моделі, зроблені на основі акрилових смол, досить примхливі. Вони погано переносять гарячі температури, а також легко дряпаються, хоча їм легко можна повернути первісний вигляд шліфуванням. Зате до плюсів можна віднести різноманітність форм і забарвлень. Вони легкі і більше нагадують пластик. Агломерат складається з натурального каменю (від 80 до 95%) і сполучної речовини. Такі мийки нічого не бояться: ні окропу, ні жиру, ні механічних впливів, за ними легко доглядати.

Кухонні мийки з кераміки

Гарний ефект на кухні можуть створювати керамічні мийки. Вони не бояться подряпин, хімії, дуже стійкі до поверхневих пошкоджень і високих температур. За ними просто доглядати. При цьому вони досить важкі і не люблять сильних ударів.

За якими ознаками легше вибирати мийку для кухні?

  • Місткість мийки. Необхідно виходити з того, скільки у вашій родині людин, чи багато часу ви плануєте проводити на кухні і які будете готувати страви. Від цього залежить кількість задіяної посуду та ємностей. Тому важливо визначити потрібну вам місткість мийки.
  • Площа приміщення і розмір мийки. Також важливим чинником у виборі кухонних мийки є площа кімнати. У маленькому приміщенні буде більш доречна не надто велика мийка. У більш просторих кухнях можна вибирати різні варіанти.
  • Форма мийки. Форма чаші також вважається важливим фактором у виборі мийки. Вони бувають прямокутні, трикутні (кутові), квадратні, овальні та круглі. Останні вважаються більш місткими. Кутові мийки - просто знахідка для малогабаритної кухні: економія місця і зручність.
  • Глибина мийки. Глибина чаші - важливий аспект. У глибокі чаші можна вмістити більше посуду. Крім того, бризки води не потраплятимуть на робочу поверхню. При цьому важливо, щоб мийка не була занадто глибокою, інакше вам доведеться постійно нахиляться, напружувати м'язи.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ