Житомирщина: в області обговорили шляхи ефективної боротьби з грипом

Житомирщина: в області обговорили шляхи ефективної боротьби з грипом

16.01.16 18:08 0 576
В управлінні охорони здоров'я облдержадміністрації під головуванням начальника УОЗ Олександра Торбаса відбулася позачергова селекторна нарада з обласними та районними структурними підрозділами охорони здоров'я з питань готовності лікувально-профілактичних закладів та медичних працівників до прийому та лікування пацієнтів у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на грип. До обговорення були залучені представники санітарно-епідеміологічної служби та провідні фахівці галузі.

Звертаючись до учасників селекторної наради, Олександр Торбас наголосив, що проблема поширення грипу є надзвичайно актуальною для нашої області і викликає певну напругу в суспільстві. Тож боротьба з грипом повинна бути ефективною.

Заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лучків очолив оперативний штаб УОЗ, який розробляє та здійснює моніторинг заходів, спрямованих на запобігання та боротьбу з виникненням та поширенням захворюваності на грип. Йшлося про доцільність створення аналогічних штабів в кожному районі області.

Спеціалісти галузі розповіли про аналіз епідемічної ситуації, стандарти діагностики та лікування грипу, якими мають послуговуватися медичні працівники (виступи розміщено на сайті УОЗ в рубриці «Грип», підрубриці «Інформаційні листи»).

Також було окреслено тактику роботи сімейних лікарів при веденні пацієнтів із грипом та зроблено акцент на посиленні інформаційно-просвітницької роботи серед населення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Что собой представляет ...

КОМЕНТАРІ